Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Seyhan’da çocuklar pırıl pırıl okullarla yüzleşti!

Seyhan’da çocuklar pırıl pırıl okullarla yüzleşti!

Eğitimden önce okullarda boya temizliği!

Seyhan, ihtiyaci bulunan okullari boyadi

2020-2021 egitim-ögretim yili için kademeli olarak yüz yüze egitim baslarken, Seyhan Belediyesi de okullarin egitime hazirlanmasi sürecinde ihtiyaç duyulan okullarda boyama çalismasini tamamladi. Planli son boyama çalismasi;  Baskan Akif Kemal Akay, Meclis üyeleri, Baskan yardimcilari ile CHP Seyhan Gençlik Kollari üyelerince eskiden köy olan Camuzcu Mahallesindeki ilkögretim okulunda gerçeklestirildi.

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’in talimatiyla yüz yüze egitim dönemi öncesinde ilçede ihtiyaç duyulan okullarda içme suyu depolari temizlenmis, talep eden okul yöneticilerine ücretsiz boya verilmis, dezenfektan ve maske destegi verilmis ve imkâni olmayan eskiden köy olan mahallelerdeki okullar da belediye ekipleri tarafindan boyama çalismasi baslatilmisti. Planli olarak gerçeklestirilen son okul boyama çalismasi, hafta sonu eskiden köy olan Camuzcu Mahallesi ilkögretim okulunda gerçeklestirildi.

OKULU BASKAN AKAY ELLERIYLE BOYADI

Okulun boya öncesi tamiratlari ustalarca tamamlandiktan sonra renklendirme islemi;  Baskan Akif Kemal Akay, Meclis üyeleri, Baskan yardimcilari, CHP Gençlik kollari Baskan ve üyeleri tarafindan gerçeklestirildi. Baskan Akay’in,  eline boya firçasini alarak boyama islemi yapmasi, okulda toplanan veli ve ögrencilerce hayranlikla takip edildi. Kurumsal renklere boyanan okul, yüz yüze egitime katilacak ögrencilere ev sahipligi yapacak.

BASKAN AKAY “ÇOCUKLARIMIZI ÖNEMSIYORUZ”

Ögrencilere ve topluma bir mesaj verebilmek adina boyama çalismasina aktif olarak katildiklarini aktaran Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay “Boyama çalismasina, ögrencilerimizi önemsedigimizi göstermek adina bizzat katildik.”dedi. Baskan Akay söyle devam etti;

“Çocuklarimiz daha iyi sartlarda egitim alabilsinler diye biz büyükler olarak okulu renklendirdik. Çocuklarimiz da emek vererek boyadigimiz bu okulda ögretmenlerini çok iyi dinlesinler basarili olsunlar. Fikri hür, irfani hür ve vicdani hür bireyler olsunlar. Tüm ögrencilerimize tavsiyem, maske, mesafe, hijyen kurallarina uysunlar ve ögretmenlerinin uyarilarini dikkate alsinlar. Yeni egitim-ögretim sezonunda tüm ögrencilerimizin zihni açik olsun” diye konustu.    

Baskan Akay daha sonra okulda egitim gören ögrencilere, maske, kalem gibi egitim sirasinda ihtiyaç duyabilecekleri materyaller hediye etti.

 



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli